't Koetshuis van "Spoorzicht"is gevestigd in Nijkerk, een stadje op de Veluwe. Rond 1860 is "Spoorzicht" gebouwd, gelijk met de spoorlijn Amersfoort-Zwolle. In die tijd was "Spoorzicht" tevens een Hotel, stalhouderij, sleperij, smederij en Koetshuis. Dit is nu ook de huidige naam. Ook was het een pleisterplaats voor de postkoets Groningen-Brussel.

In de loop der jaren werd van de hotelkamers een zaaltje boven gemaakt. En de koetsen werden ingeruild voor auto's. En hiermee reden ze taxi, plus trouw en -rouw rijden. Deze auto's stonden geparkeerd in het koetshuis. De feesten in het zaaltje boven werden steeds drukker, dus toen is er besloten om de auto's de deur uit te doen, en een zaal van deze ruimte te maken. Het huidige Koetshuis.

De Gelagkamer werd vroeger ook veel "stolp" genoemd. Dat kwam door Gertie Stolp, de toenmalige uitbaatster.Het kroegje is altijd het kroegje gebleven. Maar kan nu alleen nog voor besloten feesten afgehuurd worden.

Uit die tijd zijn veel spullen bewaard gebleven. Mede hierdoor hebben de zalen hun gezellige en gemoedelijke sfeer behouden.

Door de jaren hebben er verschillende renovaties plaats gevonden. Telkens met behoud van sfeer en gezelligheid, maar anno nu.

pand2.png - 228.68 kb

Nieuws

Dit jaar hebben wij een Tapas-Proeverij in ons menu. Wij serveren dan heerlijke, kleine gerechten, op etagères en mooi opgemaakte schalen!